Nieuws Liefde, lijf en liedjes

Liefde, lijf en liedjes


Categories :

Wij zijn Imke en Linda, vriendinnen, moeders, pedagogen én liedjesmakers. We zijn inmiddels een jaar bezig met de voorbereidingen van ons educatieproject ‘Liefde, Lijf & Liedjes’, en nu kunnen we eindelijk van de daken schreeuwen wat we gaan doen.

We gaan liedjes maken en inzetten ter ondersteuning van de seksuele opvoeding in het primair onderwijs en thuis.

Het is bekend dat adequate seksuele vorming essentieel is voor de ontwikkeling en het opgroeien van kinderen. We zien echter dat op dit gebied nog veel te winnen valt, ook in het basisonderwijs. Met ons project richten we ons op groep 6 en 7 van het basisonderwijs. We willen moeilijke onderwerpen die horen bij de seksuele vorming op een laagdrempelige manier bespreekbaar maken, waardoor we taboes kunnen doorbreken. Dat doen we op een unieke manier, namelijk door middel van muziek. Muziek werkt drempelverlagend, verbindend en vermindert spanning die komt kijken bij het bespreken van bepaalde thema’s. We maken de liedjes niet om kinderen voorlichting te geven, maar als startpunt om vervolgens samen in gesprek te gaan. We willen taboedoorbrekend werken en focussen op plezierige seksualiteit, waarbij we het belangrijk vinden om te normaliseren. Het afgelopen jaar schreven we liedjes over onder andere verliefdheid, seksualiteit en hormonen. We willen jullie deelgenoot maken van de liedjes die we schrijven en onze nieuwe ideeën. Volg ons daarvoor hier op LinkedIn. Jullie input is altijd welkom!

Op 26 september om 20.00 uur gaan we in “première” tijdens de lancering van INTO THE GALAXY. Kijk voor meer informatie op www.ikhebdeforce.nl

Delen is fijn 😊


Cultuurpad LokaalC